Sirop de trandafiri

de elucubratiiculinare in Sirop / Compot, 31 Mai 2012 | 8689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g petale de trandafiri de dulceață,
  • 50 g petale de trandafiri de dulceață (roșii),
  • 1 kg zahăr,
  • 1/2 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri.

Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon. Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou. Lichidul obținul de la prima stoarcere cât și de la cea de a doua, se pune cu zahărul la fiert. Când este scăzut ca o dulceață, este gata.

Pentru o culoare foartă frumoasă, rubinie, vom freca 50 g petale de trandafiri roșii cu puțină sare de lămâie și se storc, zeama obținută adăugându-se la sirop. Se mai dă un clocot și se ia de pe foc.

Siropul se pune în sticle care se închid ermetic și se păstrează în cămară. Servim ca suc diluând siropul cu apă plată sau minerală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

31.05.2012, 21:15

N-am baut niciodata, dar tare aromat cred ca este...

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:06

Foarte aromata

elucubratiiculinare 1

01.06.2012, 14:48

jolygina, apar in toate pozele mele pupici

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri